Main Menu
Savage XR
XR Development
Active Servers
You must enable javascript to see
this content!
Map of the Moment
XR Official Website
SavageXR.com
Teamspeak 3
You must enable javascript to see this content!
Bug Tracker
Viewing Bug #261: Textures not displayed on old graphics cards!
Category Savage Client Posted By Django Last Updated Jan 24, 2010
Assigned to Mohican Status Confirmed Priority Ultra High
Affected Products XR Windows, XR Linux
Description Textures are not display when using an old graphics card that do not support shader model 2.0 or higher. This means old computers that are playable on SFE are not playable with XR and the current Minimum Requirements are incorrect. We do not want to limit our user base in anyway shape or form if we can help it.

Here is an out take from a debug.log an effected computer:

==== START LOG SNIPPET ====
 
OpenGL: Vendor: NVIDIA Corporation
OpenGL: Renderer: GeForce4 MX 440/AGP/SSE2
OpenGL: Version: 1.5.7

...

--------------------------------------
- initializing GLSL
- Detecting supported Shader Model.....
- Shader Model 0 detected
- Sorry, no GLSL for you. (old card?)

==== END LOG SNIPPET ====
Attachment
*  shot00004yv5.png



Pages: [1] [2] [3]
Comments

on 2010-04-03 23:52:08

The same problem, guys!
Intel Cerelon D CPU 2.40GHz, 512Mb RAM, Radeon 9550
--------------------------------------
...
Using mode 14: 1024x768x32
OpenGL: Vendor: ATI Technologies Inc.
OpenGL: Renderer: ATI Radeon 9550 / X1050 Series
OpenGL: Version: 2.1.8545 Release
...
--------------------------------------
Initializing GLSL
Detecting supported Shader Model.....- Shader Model 2 detected
Enabling GL extension ARB_shader_objects
Enabling GL extension ARB_vertex_shader
Enabling GL extension ARB_fragment_shader
^gGLSL supported
--------------------------------------

on 2010-04-04 00:16:06

Here some screenshots...
 

*  sshot-2.jpg
Eeems
Newbie

on 2011-03-26 23:57:02

I'm having the same issues.
After the auto-updating it displays a white screen with the welcome to newearth message in the bottom left corner. The only way to quit out of it is to killall silverback.bin from another tty.

AMD Turion 64 Mobile Technology ML-37 - 2GHz
ATI Radeon XPRESS 200M
...
Vendor     : DRI R300 Project
Renderer   : Mesa DRI R300 (RS400 5955) 20090101 x86/MMX+/3DNow!+/SSE2 NO-TCL DRI2
Version    : 1.5 Mesa 7.9-devel
...
OpenGL: Vendor: DRI R300 Project
OpenGL: Renderer: Mesa DRI R300 (RS400 5955) 20090101 x86/MMX+/3DNow!+/SSE2 NO-TCL DRI2
OpenGL: Version: 1.5 Mesa 7.9-devel
...
Initializing GLSL
Detecting supported Shader Model.....- Shader Model 0 detected
-^900 Sorry, no GLSL for you. (old card?)

Now I realize that this is kind of a necro post, but I really would like for this to be fixed. I have run savage xr in windows on this computer with no issues, but I can't get it to work in linux. I've tried it under Arch and Mint with the same results.
Bullet
Python enthusiast
Newerth Donator

on 2012-02-07 17:27:00

I Have the same issue on my old stationary comp. Savage 1.0 is only playable with graphics on low there...  if higher graphics, textures dissapear.
SiriuzMan
Newbie

on 2012-08-28 01:27:17

It is the only one multiplayer game that I can play. It has no equal!!! But most of the time I have access to a PC with old video card (GeForce4 MX 440 AGP 8x). Textures are not displayed, as was said in this forum. This is a dramatic and very sad Sad
Pages: [1] [2] [3]
 
Post Comment
You need to login to post a comment
Personal Menu
Welcome, Guest. Please login below or register
 
 
138 Guests
0 Users
Please welcome AztechBlood, our newest member.
Become a Fan
Give us +1
Random Poll
What do you like most in any newly made maps?
Instant action!
Great looking scenery.
Balanced gameplay, long matches.
Niche gameplay, scripts!
Latest Image
Latest Image
Click to view
Shout Out Loud
Posted by Grantboy
Me waiting for 60 players in one server again be like... O_O
Posted by d00mer
TheBottle, ShameShifter, Ghimler, Botroth, UnclePhoe... nice botnames, drk %))
Posted by EpicIkaros
@Sas, join us on Discord - I think you'll get your answer quicker than on Newerth. Invitation link: https://discord.gg/gMXqMA7
Posted by SAS
hey, my savage stopped working. it worked just a couple of days ago. i start it, it checks for updates and then it just disappears, any idea?
Posted by EpicIkaros
It was never taken down, it's just hidden!
Log in to shout!