Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
July 20, 2018, 11:17:24 pm

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
Savage: XR is a new patch for Savage, created by the Newerth.com staff. The XR1.1 Client is out now! Download it now!
189121 Posts in 10953 Topics by 18018 Members
Latest Member: kurago
* Home Forum Wiki Help Search Login Register
+  Newerth Forums
|-+  Announcements
| |-+  Patch Notes
| | |-+  XR 1.3.3 Patch (27-4-2017)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: XR 1.3.3 Patch (27-4-2017)  (Read 4332 times)
Hakugei
XR Coder
Legendary Member
***
Posts: 3825



View Profile
« on: April 27, 2017, 03:43:48 am »

Patchnotes 1.3.3

Changes:
  • Fixed whitespaces in names breaking the auto-demorecord feature (reported by Trigardon)
  • Improved movetospec vote to work on spawned players as well (reported by Brad_Troika)
  • _auto_attack now cancels when switching away from melee, improving its convenience (reported by phoenix-3000)
    • No accidental item usage via panic-switching when mining or running around
    • Do players like it better this way?
Logged
drk
XR Coder
Hero Member
***
Posts: 518



View Profile
« Reply #1 on: April 27, 2017, 07:26:24 am »

 Afro

My two wishes for the next possible patch:
* To fix a small bug: when com destroys a gate you can see green square objects (null or something).
* To check (fix) a reloc: it seems that it uses the x,y cords when you need x,y,z. (you spawn under the structures, on the ground, if you placed it on their top)
Logged

Brad_Troika
Newbie
*
Posts: 49


View Profile
« Reply #2 on: April 27, 2017, 07:37:59 am »

If you click on the map during load-out to anywhere where you can't spawn and then you try to change your load-out it acts weird. You can change your load-out but it doesn't show up if you change your unit or buy items, only when you spawn.
Logged
Hakugei
XR Coder
Legendary Member
***
Posts: 3825



View Profile
« Reply #3 on: April 27, 2017, 01:50:19 pm »

* To fix a small bug: when com destroys a gate you can see green square objects (null or something).
Not a bug.
Entropy resourcebag dropped because it was destroyed by an enemy.
(Even if humans can't pick it up.)

* To check (fix) a reloc: it seems that it uses the x,y cords when you need x,y,z. (you spawn under the structures, on the ground, if you placed it on their top)
Which teleport are you using? <home|here|link|linkobj|coords>
Logged
drk
XR Coder
Hero Member
***
Posts: 518



View Profile
« Reply #4 on: April 27, 2017, 05:57:10 pm »

* To check (fix) a reloc: it seems that it uses the x,y cords when you need x,y,z. (you spawn under the structures, on the ground, if you placed it on their top)
Which teleport are you using? <home|here|link|linkobj|coords>
I don't know what kind of the command is bound to the simple relocater item.
Test (on the standard server):
ts_mini2
dropped a reloc:
https://i.gyazo.com/b736872129943186f4266038c72e8b61.jpg
https://i.gyazo.com/9814e2005f63787983427ace08a8853a.jpg
Got down to use it:
https://i.gyazo.com/bfb0e05e9e77f529715f0409b5c72b32.png
Used:
https://i.gyazo.com/88a01990655e12dbb2c4d31dada3feac.png
I'm on the ground (wrong location). Like 'z' value was not used there.

ps: I can't reproduce the bug with the gate though https://i.gyazo.com/04ba4a1371f53e73894e80dc5c70ec36.jpg
Logged

Hakugei
XR Coder
Legendary Member
***
Posts: 3825



View Profile
« Reply #5 on: April 27, 2017, 07:07:31 pm »

I don't know what kind of the command is bound to the simple relocater item.
It uses <link> by default.
I took a look at the code, and this part of the code is used universally by many things.
It looks very much intentional, there is specific code to focus on the world's terrain for Z.
I don't think I'll fix something that is intentional, as it's not a "bug".

But you should be able to change how reloc works by using <coords> (<x> <y> (z)) instead.
(The z addition is fairly new.)
First you store the player's position in indexed cvars (x, y, z separately) when he places the trigger, then you can use it for the <coords> when he uses the trigger (in the !teleport script).
Logged
Brad_Troika
Newbie
*
Posts: 49


View Profile
« Reply #6 on: April 30, 2017, 04:49:12 pm »

Improved movetospec vote to work on spawned players as well (reported by Brad_Troika)[/li][/list]

If vote passes and the player didn't vote it says "affected player didn't accept".
Logged
Crashday
XR Coder
Sr. Member
***
Posts: 352


soundcloud.com/bernhardfritz


View Profile
« Reply #7 on: April 30, 2017, 06:20:27 pm »

"Continuous attack" is not cancelled when switching to weapon.
Maybe this is intentional, then it's ok!
Logged

Hakugei
XR Coder
Legendary Member
***
Posts: 3825



View Profile
« Reply #8 on: April 30, 2017, 06:21:23 pm »

If vote passes and the player didn't vote it says "affected player didn't accept".
Did this happen before the patch already?



"Continuous attack" is not cancelled when switching to weapon.
Maybe this is intentional, then it's ok!
Are you holding down the button?
« Last Edit: April 30, 2017, 06:33:35 pm by Hakugei » Logged
Brad_Troika
Newbie
*
Posts: 49


View Profile
« Reply #9 on: May 01, 2017, 08:12:28 am »

If vote passes and the player didn't vote it says "affected player didn't accept".
Did this happen before the patch already?

I don't think so, before the last fix the message was "can't move players from the field into spectators". I also haven't tried the current version with players NOT on the field.
Logged
Hakugei
XR Coder
Legendary Member
***
Posts: 3825



View Profile
« Reply #10 on: May 02, 2017, 01:50:23 pm »

In case you were wondering:
I fixed it almost immediately after the report, I just haven't made an entire patch just for this.
I'm hoping to accumulate a bit first, I hate spamming the players with patches. Afro

Regardless, for anyone that doesn't know yet - there's a new poll on the main page!
Spread the word, you few that actually read my notes. Grin
« Last Edit: May 02, 2017, 02:20:41 pm by Hakugei » Logged
Crashday
XR Coder
Sr. Member
***
Posts: 352


soundcloud.com/bernhardfritz


View Profile
« Reply #11 on: May 02, 2017, 05:59:01 pm »

"Continuous attack" is not cancelled when switching to weapon.
Maybe this is intentional, then it's ok!
Are you holding down the button?

It seems to only occur when bound to left mouse button. maybe this is not allowed?? if so im sry Cheesy
Logged

Hakugei
XR Coder
Legendary Member
***
Posts: 3825



View Profile
« Reply #12 on: May 02, 2017, 06:18:53 pm »

It's allowed now. Afro
Alright, I'll take another look.
Logged
Pages: [1] Go Up Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.032 seconds with 19 queries.